Training voor energiebesparing in de diervoederproductie

16 januari 2014 - 06:01 - 0 reacties

Training voor energiebesparing in de diervoederproductie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en HAS Den Bosch hebben een training ontwikkeld voor procesoperators. Dit om besparing op de werkvloer te stimuleren. Vanaf dit jaar zal de training bij Nevedi Academy te volgen zijn.

In de tweedaagse training doen procesoperators kennis, tools en praktische inzichten op om energiebesparing in hun eigen bedrijf te realiseren. “De training moet bewustwording creëren over energie en besparingsmogelijkheden, maar vooral ook concrete handvatten bieden waarmee deelnemers aan de slag kunnen”, verteld Jac van Trijp van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

In de diervoederproductie kan op stroomverbruik nog veel winst behaald worden. Vaak kan er al veel bereikt worden door de verliezen te beperken; door stoomleidingen beter te isoleren en lekkages in persluchtleidingen snel op te sporen en te verhelpen. Vervanging van een oude persluchtcompressor of stoomketel kan ook veel energiewinst opleveren, omdat nieuwe exemplaren zuiniger zijn en beter zijn af te stemmen op de gebruiksbehoefte”, aldus van Trijp

De diervoederindustrie is in 2012 toegetreden tot de MJA-3. Dit is een meerjarenafspraak met de overheid om de energie-efficiency te verbeteren. Wanneer dit structureel gebeurd krijgen bedrijven steun van het MJA-programma van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. Meer informatie staat op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Bron: Petfood Magazine

Deel dit bericht:


Comments

Nog geen reacties op Training voor energiebesparing in de diervoederproductie

Laat een reactie achter

DSZ Actueel stelt het zeer op prijs dat haar lezers laten weten hoe ze over bepaalde ontwikkelingen in de branche denken en die meningen en ervaringen ventileren. We willen daarbij echter wel vragen om daarbij de volledige naam (voornaam en achternaam) bekend te maken. Gebeurt dat niet, dan wordt de reactie niet geplaatst.

Reacties zijn niet meer mogelijk.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten