Bijeenkomst FEDIAF AGM zeer geslaagd

21 juli 2015 - 07:07 - 0 reacties

Bijeenkomst FEDIAF AGM zeer geslaagd

Op 4 en 5 juni 2015 heeft de FEDIAF AGM plaatsgevonden in Aix-en-Provence, Frankrijk. De bijeenkomst was zeer geslaagd waarin beleidmakers vanuit Europa en de Verenigde Naties, wetenschappers en experts vanuit de industrie, informatie gedeeld en ervaringen uitgewisseld hebben. Daarnaast is er gesproken rondom het thema ‘wat is de rol van onze industrie op het gebied van Milieu en Duurzaamheid’.
Dr. Trunk (Europese Commissie, DG Santé) heeft onder andere zijn visie ten aanzien van de huidige dossiers die voor de Petfoodindustrie van belang zijn en die onder andere met de aanwezige vertegenwoordigers van ministeries van andere EU lidstaten besproken. Ook gaf hij inzicht in de toekomstige Europese agenda en de visie van de Europese Commissie op de mogelijkheden en uitdagingen rondom het gebruik van insecteneiwit in diervoeders. 
Tijdens de FEDIAF AGM is ook de herziene versie van de FEDIAF Guide for the safe manufacturing of Pet Food besproken en is er verteld dat er  gewerkt wordt aan een herziene versie van de  FEDIAF Labelling Code. Beide documenten zijn in overleg met diverse stakeholders tot stand gekomen, volgens de laatste Europese wetgeving en worden ter acceptatie aan de Europese Commissie aangeboden. De FEDIAF Nutritional Guidelines zijn vorig jaar nog naar aanleiding van de laatste wetenschappelijk ontwikkelingen aangepast (http://www.fediaf.org/self-regulation/nutrition/).
Volgend jaar zal de FEDIAF AGM georganiseerd worden op 9 en 10 juni 2016 in Hamburg in Duitsland.
Deel dit bericht:


Comments

Nog geen reacties op Bijeenkomst FEDIAF AGM zeer geslaagd

Laat een reactie achter

DSZ Actueel stelt het zeer op prijs dat haar lezers laten weten hoe ze over bepaalde ontwikkelingen in de branche denken en die meningen en ervaringen ventileren. We willen daarbij echter wel vragen om daarbij de volledige naam (voornaam en achternaam) bekend te maken. Gebeurt dat niet, dan wordt de reactie niet geplaatst.

Reacties zijn niet meer mogelijk.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten