Aantal faillissementen in detailhandel neemt flink toe

7 juni 2011 - 14:06 - 17 reacties

Aantal faillissementen in detailhandel neemt flink toe

Uit kwartaalcijfers van het CBS blijkt dat in het eerste kwartaal van dit jaar het aantal faillissementen in de detailhandel sterk is toegenomen.  Er waren in totaal 156 faillissementen. In het vierde kwartaal van 2010 was dit aantal nog 125. Daarmee is een einde gekomen aan een reeks van drie kwartalen op rij waarin het aantal faillissementen daalde. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2010 was er wel sprake van een lichte afname van het aantal faillissementen.

De omzetten in het eerste kwartaal waren licht hoger (1,9%)  t.ov. vorig jaar. Deze groei kwam echter alleen door prijsverhoging en niet doordat er meer volume verkocht is.

Bron: CBS

Deel dit bericht:


Comments

17 reacties op Aantal faillissementen in detailhandel neemt flink toe

 1. Jacco says:

  Das ook geen wonder wanneer je erachter komt dat nota bene je eigen organisatie waar wij als Pets Place winkels bij aangesloten zijn (maar ook alle welkoop en Boerenbond winkels) alle hondenvoer en kattenvoer tegen inkoopsprijs + btw wegpoept via de onlangs overgenomen webwinkel http://www.jumbopet.nl. Onze eigen organisatie verkoopt dus buiten medeweten van de franchisenemers om diervoeding tegen absolute bodemprijzen! Ook niet gek dat wij als winkeliers het steeds moeilijker krijgen en nota bene onze eigen organisatie doet er nog een schepje bovenop!

 2. Jacco, het mooiste komt nog, jullie organisatie laat straks de consument kiezen, of het zakje laten opsturen of afhalen in ‘onze winkels’ de petsplaces dus. Hierdoor creeert men dus een daling van de adviesverkoop in de winkels en de rest kun je zelf wel verzinnen

 3. Zo snel mogelijk weg komen bij pets place of stop er mee.

 4. van Heumen says:

  Fijne organisatie!!!
  Ik snap ook niet dat de leveranciers hier in meegaan?
  Inkoopprijzen omhoog en daarna zelf bepalen wie je korting geeft!
  Zo blijft er niks te stunten over voor sites zoals deze,wat ik trouwens wel een heel apart verhaal vind.
  Wat doen de winkeliers onderling hieraan? Weten ze het uberhaupt?
  Hoe legt de organisatie dit aan haar leden uit?

 5. Jacco says:

  Van Heurnen, ik denk persoonlijk niet dat de aangesloten winkels het weten! Ik ben er op een heel toevallig wijze achtergekomen via een vertegenwoordig van een bekend hondenvoer merk waarvan de vertegenwoordig een beetje zijn mond voorbij sprak…Kortom, het komt mij als winkelier bijzonder achterbaks over waarbij enige loyaliteit vanuit de organisatie ver te zoeken is!

 6. Niels says:

  Zowiezo zeer dubieus als een organisatie als Pet’s Place zich aan dit soort praktijken waagt. Verder moet ik zeggen dat ik de prijzen op betreffende website niet wereldschokkend vind. Een gemiddelde Jumper of Ranzijn hanteert gelijke prijzen. Maar als je je als leden zijnde, beet genomen voelt, waarom dan geen acties richting jullie organisatie ? Lijkt me dat er met zoveel winkeliers toch een vuist gemaakt moet kunnen worden ? Hoe dan ook, ik wens jullie daar veel wijsheid en succes bij.

 7. Jacco says:

  Niels, ik vind de prijzen toch redelijk schokkend als je bedenkt dat een zak Royal Canin Giant Puppy (adviesprijs 72,75) aangeboden wordt voor 49,95 per 2 zakken. En dan wordt het ook nog gratis thuisbezorgd! Simpel rekensommetje zegt dat dit inkoop + btw + verzendkosten is! Winst 0,0 en dus probeert de organisatie hiermee marktaandeel te kopen ten koste van haar franchisenemers…

 8. van Heumen says:

  Op 3 merken na zijn de prijzen idd niet heel erg schokkend,alleen als je weet dat jouw eigen organisatie er achter zit….tjsa,dan voel je je wel flink genomen.

  Eukanuba en Cavom heb ik niet eens en Royal Canin maar een klein assortiment,juist omdat die merken overal liggen(en voor stuntprijzen)

  De volgende keer dat de vertegenwoordiger van Beaphar langskomt,ga ik hem wel even vragen hoe het zit…vlooienpoeder scheelt bv wel veel.

  Ik ben benieuwd of dit een staartje gaat krijgen…

 9. als de aangesloten leden van pets place gezamelijk naar een andere vorm van samenwerking gaan,dan heeft de ijsvogelgroep een behoorlijk probleem.
  aangezien de andere dochters vnk en vander meer ook al met teruglopende omzetten te maken hebben

 10. Advies stop met kopen van goederen bij VNK.

 11. Willem says:

  Mooie zaak is dat. Zijn ze met jouw geld een zaakje achter je rug aan het financieren. En natuurlijk kan dat want zij krijgen meer korting als jij terwijl die opgebouwd is met jouw omzetcijfers.
  Ik denk dat de leden maar eens hun contract moeten herzien want daar staan niet alleen verplichtingen aan de leden in maar ook plichten naar de leden toe. Het kan toch niet zo zijn dat een organisatie zijn eigen leden mag benadelen. Eigenlijk is het niets nieuws want v/d Meer leverd ook aan jouw klanten en regelt ook bij jouw in de buurt een internet winkel. Allemaal gefinancierd met juist….. jouw geld.
  En wat te denken van Royal Canin die kennels beleverd met voer dat welleswaar in een andere zak zit maar toch het zelfde is en…… ver onder jouw inkoopsprijs.

 12. Andy's dierensuperSluiskil says:

  Echt een fijne organisatie , als er niet geleverd kan worden via de voordeur , heb je nog altijd de achterdeur en zoek je dan nog een deur , probeer dan de zijdeur ook maar eens.
  Wat moeten die Pets Places zich beroerd voelen , als ik het zo lees finacieren de pets places de eskapades van vdM en ze krijgen daarna ook nog eens het deksel op de neus , ja een jumbojet eenmaal in de lucht is niet te stoppen , als je bij die organisatie zit , moet je s√°vonds toch wel eens naar de wc , royal canin laten we daar maar geen woorden meer aan besteden , die denken toch dat ze altijd gelijk hebben , ze hebben zooplus zelf over hun afgeroepen , door elders particuliere verkoop toe te staan en ze schijnen een zeer goed kennel beleid te voeren.
  Bij mij kregen ze het voor elkaar om mijn klanten af te pakken en dan rechtstreeks te leveren , en dan moest er iemand mij dat komen uit leggen , viel niets uit te leggen , hier is het eruit.
  Ik kan geen enkele branche organisatie opnoemen die hier iets tegen kan/gaat doen.
  Als ik een pets place was , zou ik nu een potje huilen en woest worden .
  Het schijnt dus zo toch te moeten gaan , want het gaat nu eenmaal zo , het is ontspoord en nog zijn er die andere wegen zoeken om maar te denken hoe kan ik nu weer iets meer omzetten , of er dan collegas benadeeld worden , och ja je kan niet op alles letten he

 13. Karel says:

  Het gaat Pet’s Place maar om 1 ding. Zo snel mogelijk van de onrendable winkels onder de 500 m2 af te raken. Dit lukt ze zo aardig. Als je niet weggaat zetten ze gewoon een Pets Place XL in de buurt neer.
  Achter de schermen zijn ze bezig met een nog grotere website zoals Zooplus. Als dan nog de naam Pets Place of Welkoop hieraan gehangen wordt, hebben de winkels echt een probleem.

 14. Andy's dierensuperSluiskil says:

  Nou als ik een pets place was , was ik nu al weg bij deze organisatie , en dan te bedenken dat de grote XL winkels mooi gebouwd kunnen worden middels steun van de pets , hoe gaat die website eruit zien , die nieuwe Karel en hoe gaan ze hun eigen winkels de das omdoen op deze manier , wordt tijd dat er goede afspraken kmen omtrent internetwinkels , welke papieren moet je daarvoor hebben en als groothandel inkopen en dan als internetwinkel verkopen , fabrikanten lezen dit toch ook en hebben die geen afspraken gemaakt omtrent levering groothandel>>>>consument , of er naar kijken en dan zien wat er gebeurt , wordt tijd dat fabrikanten hier ook hun mening over gaan geven en waar is Dibevo ?

 15. Heren, heren als je een Pet’s Place hebt en voor enkele 10.000 euri in de min op je rekening courant staat, dan kun je niet weg…. En dat is ook hun insteek…. Advies aan allen: ondernemer zijn moet in je bloed zitten en krijg je niet doordat je vroeger een cavia hebt gehouden… en klagen is een kruiderniers mentaliteit. Antwoord op een webwinkel is zowieso je eigen niet gek laten maken en goed kijken wat het addertje onder hun gras is…. Je krijgt de zakken RC alleen bij aankoop van 3 stuks tegelijk voor de dumpprijs… En neem maar aan, ook bij de internetwinkels is het een sof momenteel. Zijn er in de winkel dan wel kopers met 3 zakken tegelijk? Hard roepen dat je de goedkoopste bent met produkten of acties die toch niemand 123 koopt… Een oude en beproefde marketingtruc..

 16. Ben benieuwd waar dit allemaal naar toe gaat, het zal snel boven tafel komen.
  Natuurlijk hoeft het niet slecht te zijn als er onderhandelingen zijn met grotere webshops,
  De toekomst zal het zeggen

 17. Lajot says:

  En wat denken we van de verkoop van de bestrijdingsmiddelen bij de Aldi, de toeleverancier had niet genoeg aan de AH met zijn submerk Fit-Ami en dan nu door dezelfde groothandel die nog niet zo lang geleden de slogan had “trouw aan de dierenspeciaalzaak” nu exclusiet bij de Aldi Pet-Star.

  Dus ook Beaphar nederland heeft het nodig, maar wij als speciaalzaak eigenaren, hebben wij Beaphar zo nog nodig.

  toelatingsnummer tracering
  Pet star wormmiddel voor honden, tablet
  1. NAAM EN ADRES VAN DE HOUDER VAN DE VERGUNNING VOOR HET
  IN DE HANDEL BRENGEN EN DE FABRIKANT VERANTWOORDELIJK VOOR
  VRIJGIFTE, INDIEN VERSCHILLEND
  Registratiehouder:
  AAFARMA B.V.
  Oude Linderteseweg 9
  8102 EV Raalte
  Fabrikant verantwoordelijk voor vrijgifte
  Beaphar B.V.
  Drostenkamp 3
  8101 BX Raalte
  2. BENAMING VAN HET DIERGENEESMIDDEL
  Pet star wormmiddel voor honden, tablet
  Niclosamide
  Piperazine adipaat

  Toeval? of toch ook niet zo erg trouw?

Laat een reactie achter

DSZ Actueel stelt het zeer op prijs dat haar lezers laten weten hoe ze over bepaalde ontwikkelingen in de branche denken en die meningen en ervaringen ventileren. We willen daarbij echter wel vragen om daarbij de volledige naam (voornaam en achternaam) bekend te maken. Gebeurt dat niet, dan wordt de reactie niet geplaatst.

Reacties zijn niet meer mogelijk.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten