Zin en onzin over koolhydraten in huisdiervoeding

21 oktober 2019 - 13:10 - 0 reacties

Zin en onzin over koolhydraten in huisdiervoeding

Internationaal gerenommeerde wetenschappers hebben een expertbeoordeling over koolhydraten opgesteld. De wetenschappers, afkomstig uit diverse delen van Europa, hebben met elkaar binnen de Scientific Advisory Board van FEDIAF gediscussieerd over de definitie, structuur en analytische, functionele en nutritionele classificatie van koolhydraten. Dit heeft geresulteerd in een expertbeoordeling met nieuwe expertise over koolhydraten, welke voor de gehele sector van belang zijn en gratis te downloaden. De eerste publicatie van deze ‘Carbohydrate Expert Review’ werden uitgedeeld tijdens het 23e congres van de European Society of Veterinary and Comparative Nutrition (ESVCN) in Turijn, waar deze bijzonder goed door bezoekers gewaardeerd werd.
“Er worden momenteel veel tegenstrijdige berichten rond koolhydraten verspreid en dit wetenschappelijk rapport zal helpen om enkele mythen te ontkrachten en licht te werpen op wat koolhydraten zijn en wat hun rol is in voeding”, aldus Dr. Thomas Brenten, voorzitter van de FEDIAF Nutrition and Analytical Science Werkgroep.

Download hier het wetenschappelijk rapport “Scientific Advisory Board Carbohydrate Expert Review”.
De drie andere zelf- en mederegulerende documenten kunnen ook worden gedownload: Nutritional Guidelines, Labelling Code en Safety Guide.

Deel dit bericht:

Bron: Persbericht NVG (Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren) | foto: Pexels.com



Comments

Nog geen reacties op Zin en onzin over koolhydraten in huisdiervoeding

Laat een reactie achter

DSZ Actueel stelt het zeer op prijs dat haar lezers laten weten hoe ze over bepaalde ontwikkelingen in de branche denken en die meningen en ervaringen ventileren. We willen daarbij echter wel vragen om daarbij de volledige naam (voornaam en achternaam) bekend te maken. Gebeurt dat niet, dan wordt de reactie niet geplaatst.

Reacties zijn niet meer mogelijk.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten