Proterra en RTRS gaan samenwerken voor betere sojaproductie

21 oktober 2014 - 11:10 - 0 reacties

Proterra en RTRS gaan samenwerken voor betere sojaproductie

De Round Table for Responsible Soy (RTRS) en de ProTerra Foundation zijn een overeenkomst aangegaan om de vraag naar duurzame soja te kunnen voldoen. Op dit moment is slechts 2% van de sojaproductie gecertificeerd en is er een groeiende vraag van minimaal 10 miljoen ton aan soja.

Beide partijen willen de spelers binnen de soja-industrie helpen gecertificeerde soja in te zetten door de controlekosten te verminderen, het opleiden van boeren en te zorgen voor meer transparantie op de markt.

Beiden bedrijven zijn gevestigde standaarden met dezelfde missies en visies met als doel sojaproductie te bevorderen. In de standaarden worden zaken geregeld omtrent onder andere de bescherming van kwetsbare gebieden, de bescherming van werknemers en kleine boeren, pesticidengebruik en goede landbouwpraktijken.

Door het tekenen van deze overeenkomst zetten Proterra en RTRS een stap om verantwoorde en duurzame sojaproductie mogelijk te maken. “Deze overeenkomst is niet bedoeld om volledige harmonisatie tussen beiden bedrijven, maar juist om de volumes te verbeteren en beter gecertificeerde soja beschikbaar te stellen. Er is een plan opgezet en we zijn er zeker van dat dit een succes wordt”, aldus Sibyl Anwander, uitvoerend directeur bij ProTerra en Agustin Mascotena van RTRS.

Bron: Petfoodmagazine

Deel dit bericht:


Comments

Nog geen reacties op Proterra en RTRS gaan samenwerken voor betere sojaproductie

Laat een reactie achter

DSZ Actueel stelt het zeer op prijs dat haar lezers laten weten hoe ze over bepaalde ontwikkelingen in de branche denken en die meningen en ervaringen ventileren. We willen daarbij echter wel vragen om daarbij de volledige naam (voornaam en achternaam) bekend te maken. Gebeurt dat niet, dan wordt de reactie niet geplaatst.

Reacties zijn niet meer mogelijk.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten