Genoeg onderzoeken bij Feed Design Lab

6 september 2014 - 16:09 - 0 reacties

Genoeg onderzoeken bij Feed Design Lab

Bij het Feed Design Lab in Wanssum zijn al meer dan 50 partners aangesloten, waarvan 9 Belgische diervoederfabrikanten. Directeur Trudy van Megen had niet gedacht dat 50 partners al zo snel zouden worden behaald.

Bij Feed Design Lab is volop activiteit. Vitelia gaat dit najaar met het verwerken van de sojabonen aan de slag. “We gaan met de soja hier uit de omgeving aan de slag. We gaan kijken of de bonen geheel verwerkt kunnen worden. Ook gaan we kijken of er delen van de plant verwerkt kunnen worden”, verteld van Megen.

Eind september zal er een bijeenkomst zijn voor de partners over algen. “Wanneer er genoeg belangstelling is willen we een praktijktest starten voor de verwerking van natte algen. Ook gaan we kijken hoe dit qua prijs gaat liggen”.

Onlangs zijn er ook een aantal proefvoeders gemaakt met maĂŻsreststromen, geĂ«xtrudeerd biggenvoer en paddenstoelensubstraat. “Paddenstoelen hebben een positief effect op de groei van jonge dieren, maar is helaas als vers product niet lang houdbaar. Wij hebben er voor gekozen om de paddenstoelen te persen en te drogen. Op dit moment wordt er getest of het gedroogde product even effectief is als het vers product.”

Verder is er door een petfoodfabrikant een geslaagd diervoeder gemaakt en heeft DSM samen met Coppens diervoeding een hitteresistentietest gedaan met een nieuw additief.

Bron: Petfoodmagazine

Deel dit bericht:


Comments

Nog geen reacties op Genoeg onderzoeken bij Feed Design Lab

Laat een reactie achter

DSZ Actueel stelt het zeer op prijs dat haar lezers laten weten hoe ze over bepaalde ontwikkelingen in de branche denken en die meningen en ervaringen ventileren. We willen daarbij echter wel vragen om daarbij de volledige naam (voornaam en achternaam) bekend te maken. Gebeurt dat niet, dan wordt de reactie niet geplaatst.

Reacties zijn niet meer mogelijk.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten