Biologische producten toch gezonder

29 augustus 2014 - 13:08 - 0 reacties

Biologische producten toch gezonder

Uit onderzoek aan de Newcastle University is gebleken dat biologisch graan, groente en fruit een hoger gehalte aan antioxidanten bevatten dan de ‘gewone’ voeding.

De gemiddelde niveaus van de antioxidanten in biologisch graan, groente en fruit liggen tussen de 19% en 69% hoger dan in niet-biologische voeding. Ook hebben deze biologische antioxidanten een verlaagd risico op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, hersenziekten en bepaalde vormen van kanker.

Ook zitten er verschillen in de vitaminen en mineralen in de biologisch producten. Zo zit er 6% meer vitamine C in, maar van vitamine E werd 15% minder gevonden. Verder bleken in gangbare gewassen vier maal vaker residuen van pesticiden voor te komen. In de biologische gewassen werd ook een veel lagere concentratie van het giftige metaal cadmium aangetroffen.

Bron: Petfood Magazine

Deel dit bericht:


Comments

Nog geen reacties op Biologische producten toch gezonder

Laat een reactie achter

DSZ Actueel stelt het zeer op prijs dat haar lezers laten weten hoe ze over bepaalde ontwikkelingen in de branche denken en die meningen en ervaringen ventileren. We willen daarbij echter wel vragen om daarbij de volledige naam (voornaam en achternaam) bekend te maken. Gebeurt dat niet, dan wordt de reactie niet geplaatst.

Reacties zijn niet meer mogelijk.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten