Beurs voor studenten diervoeding

24 juni 2014 - 09:06 - 0 reacties

Beurs voor studenten diervoeding

Afgelopen week hebben 12 studenten diervoeding een beurs ontvangen van Anton Ooijen, projectleider Human Capital Agenda (HCA) voor de bedrijven vanuit de diervoeder- en levensmiddelensector.

De Stichting Bevordering Studie Diervoeding (BSD) is sinds 2009 actief in de diervoedersector. Deze stichting heeft een nauwe relatie met de gehele diervoedersector. Ze zijn werkzaam in de mengvoederindustrie maar ook in vakbonden en onderzoek. Deze stichting reikt beurzen uit aan studenten die in de laatste fase van de studie diervoeding aan een Universiteit of Hoger Agrarisch Onderwijs zijn toegekomen.

Nederland loopt erg voor op het gebied van Agro & Food. “Zo een goede positie is echter niet vanzelfsprekend. De sector zal door toenemende concurrentie moeten blijven investeren”, aldus Ooijen. Henk Flipsen, voorzitter van de stichting BSD en tevens directeur van de Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi) bevestigt dat kennis en innovatie erg belangrijk blijven.

Door middel dat de Stichting BSD haar steentje bijdraagt is er een toename aan studenten te zien die de diervoeding als specialisatie kiest. Ook biedt de studiebeurs de mogelijkheid aan de geselecteerde studenten om zich nog verder te ontwikkelen naast hun reguliere studie.

Er worden zo een 10 beurzen per jaar verstrekt. De beurzen bestaan uit een deel collegegeld en daarnaast een bedrag die de studie diervoeding verdieping kunnen bieden. Dit met als doel optimale aansluiting in de arbeidsmarkt.

Bron:Petfood Magazine

Deel dit bericht:


Comments

Nog geen reacties op Beurs voor studenten diervoeding

Laat een reactie achter

DSZ Actueel stelt het zeer op prijs dat haar lezers laten weten hoe ze over bepaalde ontwikkelingen in de branche denken en die meningen en ervaringen ventileren. We willen daarbij echter wel vragen om daarbij de volledige naam (voornaam en achternaam) bekend te maken. Gebeurt dat niet, dan wordt de reactie niet geplaatst.

Reacties zijn niet meer mogelijk.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten