Verhoging verteerbaarheid door deeltjesgrootte te verkleinen

27 augustus 2015 - 07:08 - 0 reacties

Verhoging verteerbaarheid door deeltjesgrootte te verkleinen

De verteerbaarheid kan verhoogd worden door de deeltjesgroottes van mais en sorghum te verkleinen. Dit is gebleken uit een recente studie over deeltjesgrootte en verteerbaarheid. Tijdens deze studie kregen 54 Beagles mais, rijst of sorghum in fijne, medium of grof gemalen deeltjes. De grootte maakte verschil bij mais en sorghum, niet bij rijst.

Wanneer de verwerking van de grondstoffen goed wordt verwerkt, zijn mais en sorghum even makkelijk verteerbaar als petfood met rijst”, stelden de onderzoekers. “De verteerbaarheid van mais en sorghum hangt af van de deeltjesgrootte van de grondstof. Ook is de mate van extruderen belangrijk om goed verteerbaar voer te krijgen. Een probleem bij het extruderen is dat de meeste petfoodfabrikanten maar één maalgrootte aanhouden voor alle recepten”, menen de onderzoekers.

 

 

Bron: Consumer Affairs

Deel dit bericht:


Comments

Nog geen reacties op Verhoging verteerbaarheid door deeltjesgrootte te verkleinen

Laat een reactie achter

DSZ Actueel stelt het zeer op prijs dat haar lezers laten weten hoe ze over bepaalde ontwikkelingen in de branche denken en die meningen en ervaringen ventileren. We willen daarbij echter wel vragen om daarbij de volledige naam (voornaam en achternaam) bekend te maken. Gebeurt dat niet, dan wordt de reactie niet geplaatst.

Reacties zijn niet meer mogelijk.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten